O autorze
Atelier Amaro to miejsce, gdzie Natura spotyka się z Nauką… W marcu 2012roku atelier Amaro jako jedyna w historii Polski restauracja otrzymała prestiżowe wyróżnienie Wschodzącej Gwiazdki w czerwonym przewodniku Michelin. W tym roku jedynie 3 restauracje na świecie otrzymały podobne wyróżnienie. Atelier Amaro jako jedyna restauracja w Warszawie posiada rekomendację Slow Food Polska.

Wojciech Modest Amaro to najbardziej uznany na świecie polski kucharz. Przez wiele lat pracował i praktykował u boku znakomitych szefów kuchni, takich jak Ferran Adria (Elbulli) czy Rene Redzepi (Noma).

Laureat wielu międzynarodowych nagród. W 2008 roku Międzynarodowa Akademia Gastronomiczna przyznała mu prestiżową nagrodę Chef de l’Avenir za wybitny talent, a prezydent Akademii napisał:

„…dla Wojtka – przyszłego Ferrana Adrii kuchni polskiej – z wyrazami podziwu Rafael Anson”.

Autor bestsellerowej książki „Kuchnia polska XXI wieku”, za którą otrzymał Grand Prix Litterature de la Gastronomique w Paryżu. Książki, która zmieniła oblicze współczesnej kuchni polskiej oraz ukazała możliwości kreatywnego gotowania w odniesieniu do klasycznych i tradycyjnych potraw.

Czyżby to był międzynarodowy dzień kuchni polskiej? Atelier Amaro w CNN i CNBC

Wczoraj i dzisiaj w telewizji CNBC i CNN pojawiły się krótkie materiały o Atelier Amaro. Zapraszam do obejrzenia ich na moim blogu.

Kamery CNN i CNBC zajrzaly do Atelier od kuchni zobaczcie sami





Trwa ładowanie komentarzy...