O autorze
Atelier Amaro to miejsce, gdzie Natura spotyka się z Nauką… W marcu 2012roku atelier Amaro jako jedyna w historii Polski restauracja otrzymała prestiżowe wyróżnienie Wschodzącej Gwiazdki w czerwonym przewodniku Michelin. W tym roku jedynie 3 restauracje na świecie otrzymały podobne wyróżnienie. Atelier Amaro jako jedyna restauracja w Warszawie posiada rekomendację Slow Food Polska.

Wojciech Modest Amaro to najbardziej uznany na świecie polski kucharz. Przez wiele lat pracował i praktykował u boku znakomitych szefów kuchni, takich jak Ferran Adria (Elbulli) czy Rene Redzepi (Noma).

Laureat wielu międzynarodowych nagród. W 2008 roku Międzynarodowa Akademia Gastronomiczna przyznała mu prestiżową nagrodę Chef de l’Avenir za wybitny talent, a prezydent Akademii napisał:

„…dla Wojtka – przyszłego Ferrana Adrii kuchni polskiej – z wyrazami podziwu Rafael Anson”.

Autor bestsellerowej książki „Kuchnia polska XXI wieku”, za którą otrzymał Grand Prix Litterature de la Gastronomique w Paryżu. Książki, która zmieniła oblicze współczesnej kuchni polskiej oraz ukazała możliwości kreatywnego gotowania w odniesieniu do klasycznych i tradycyjnych potraw.

Top Chef Polska

Rusza program dla profesjonalistów i myślę, że Polsat dokłada wszelkich starań, by był w każdym calu profesjonalny.

Już po pierwszych reakcjach widać, że wokół fruwa sporo emocji: dobrych i złych. Medialność nie polega na tym, że się jest rozpoznawalnym, ale że jest się rozpoznawalnym za coś...



Jedni za miernotę, niewyparzoną buzię, inni za talent. Nie widzę nic złego w promowaniu polskiej sztuki kulinarnej w TV, to część procesu, który jest naszym udziałem. Robię to od lat i patrząc na polską scenę kulinarną mam nadzieję, że ten program pokaże jej współczesne odbicie. Oby było one takim samym pozytywnym zaskoczeniem dla Jury jak i widzów :-)
Trwa ładowanie komentarzy...